ARTIKELS

SHE DECIDES

Op 23 januari 2017 ondertekende President Trump een uitvoerend bevel, genaamd de Global Gag Rule, een initiatief dat het leven van miljoenen arme vrouwen en families in de wereld bedreigt.

Om de implicaties van dit bevel en de groei van de zogenaamde 'anti-choice' bewegingen te ondervangen heeft België, op initiatief van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo , samen met Nederland, Zweden en Denemarken, op donderdag 2 maart in Brussel de internationale conferentie 'She Decides' georganiseerd.

België stortte meteen 10 miljoen euro en de conferentie haalde €181 miljoen op voor het 'She Decides Global Fundraising Initiative' dat het financiële gat wil dichten aan ontwikkelingssteun voor seksuele en reproductieve gezondheid en rechten ten gevolge van de Global Gag Rule.

Voor meer informatie: www.sensoainternational.be/nieuws

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft aan de vooravond van de internationale conferentie She Decides in Brussel Body & Rights gelanceerd. Dat is een tweetalige website met een e-tutorial over seksuele en reproductieve gezondheid en rechten.

Voor meer informatie: www.bodyandrights.be