Links

SENSOA

Sensoa is het Vlaams service- en expertisecentrum voor seksuele gezondheid en hiv. Feiten en cijfers over abortus in België, anticonceptiegebruik in Vlaanderen, de betrouwbaarheid van de verschillende voorbehoedmiddelen, jongeren en seksualiteit en seksueel misbruik in België.
www.sensoa.be

Sensoa heeft een informatieve site over seksualiteit en relaties: www.allesoverseks.be

Het internationale beleidswerk van Sensoa over seksuele gezondheid, gender en reproductie en hiv en aids met aandacht voor ontwikkelingslanden en het Belgische ontwikkelingsbeleid:www.sensoainternationaal.be    

ZANZU

Een meertalige website van Sensoa over seksuele gezondheid voor anderstaligen en voor professionals. Niet alleen kan iedereen er laagdrempelige info in zijn/ haar taal terugvinden (er zijn 13 talen beschikbaar), de site heeft ook een handige vertaal- en voorleestool om de communicatie tussen professionals en hun cliënten te vergemakkelijken.
www.zanzu.be

Fara

Fara luistert, informeert en begeleidt bij zwangerschapskeuzes.www.fara.be

mildred Clinics

Bij Mildred Clinics in Arnhem en Eindhoven kan iedere vrouw die ongewenst zwanger is tot de 18e week van de zwangerschap een abortusbehandeling krijgen. De klinieken zijn erkend volgens de Wet afbreking zwangerschap (Waz). Mildredclinics.nl

Gynaikon klinieken

Bij de Gynaikon klinieken in Rotterdam en Roermond kan iedere vrouw die ongewenst zwanger is tot de 18e week van de zwangerschap een abortusbehandeling krijgen.www.gynaikonklinieken.nl

Beahuis en Bloemenhovekliniek

De kliniek in Heemstede is een fusie van het Beahuis en de Bloemenhovekliniek. Het Beahuis bestaat sinds 1971, de Bloemenhovekliniek sinds 1973. Beide instellingen staan bekend om hun gespecialiseerde hulp bij ongewenste zwangerschap in het eerste en tweede trimester. Je kan er terecht voor abortus, daarnaast bieden ze hulp bij de keuze van een goed anticonceptiemiddel.
www.bloemenhove.nl

VRELINGHUIS

Het Vrelinghuis is een abortuskliniek, gevestigd in Utrecht, waar zwangerschapsafbrekingen tot en met 22 weken (DBP tot 54 mm en FL tot 36 mm) kunnen worden uitgevoerd. De kliniek onderhoudt een intensieve samenwerking met het Consultatieburo voor Seksualiteit en Anticonceptie (CASU) en heeft een samenwerkingsovereenkomst met het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU). www.vrelinghuis.nl

FIAPAC 

Fiapac is de internationale federatie van professionele abortus- en contraceptiehulpverleners.
www.fiapac.org

Guttmacher institute

Het Guttmacher Institute is een non-profitorganisatie die zich richt op onderzoek naar seksuele en reproductieve gezondheid, inclusief abortus.
www.guttmacher.org

Women on waves

Site over de abortusboot, met o.a. informatie over de abortuswetgeving in Engeland, de Verenigde Staten en Canada.
www.womenonwaves.org

IPPF

De International Planned Parenthood Federation (IPPF) is de grootste non-profitorganisatie ter wereld voor gezinsplanning, seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. IPPF is de koepelorganisatie van nationale organisaties voor gezinsplanning in meer dan 180 landen. 
IPPF en haar ledenorganisaties willen dat mannen en vrouwen het recht hebben om zelf te beslissen of, en hoeveel kinderen ze willen en om het hoogst mogelijke niveau van seksuele en reproductieve gezondheid te bereiken.
www.ippf.org

Misoprostol

Site met voornamelijk medische informatie over misoprostol (merknaam: cytotec®).
www.misoprostol.org