Kwaliteit en kostprijs

Als je in orde bent met de ziekteverzekering betaal je 3,80 euro voor de volledige medische en psychosociale begeleiding in het centrum. Breng bij de eerste consultatie je identiteitskaart. Ben je niet aangesloten of niet in regel met de mutualiteit? Dan zoeken we samen met jou naar een oplossing.

Sinds 2002 heeft het RIZIV een overeenkomst met de LUNA abortuscentra. Via het derdebetalersysteem worden de erkende abortuscentra rechtstreeks vergoed door de mutualiteiten. Een erkenning wordt enkel toegestaan als het abortuscentrum aan een aantal strenge kwaliteitsvoorwaarden voldoet. 

Dit alles met maximale bescherming van de privacy, ook van minderjarigen, en binnen de voorwaarden gesteld in de wet van 15 oktober 2018 op de zwangerschapsafbreking. De erkenning door het RIZIV kan dan ook gezien worden als de toekenning van een kwaliteitslabel aan onze abortuscentra. 

EEN SUGGESTIE OF EEN KLACHT?

Wij proberen iedereen zo goed mogelijk te helpen en de juiste informatie te geven. Heb je een suggestie of een klacht? Gebruik dan dit contactformulier.

De klachtenprocedure van de LUNA abortuscentra vind je hier.